שפעת

שפעת 150 150 Medical Herbs

החורף מגיע ועימו הקור, הלחות והשפעת. כאחת המחלות הוותיקות והנפוצות ביותר, השפעת היא מחלה נגיפית המתפשטת על פני הכדור במהלך התפרצויות עונתיות. מדי שנה תוביל למיליוני הידבקויות בקרב האוכלוסייה העולמית ולעשרות אלפים בישראל; תינוקות, ילדים ומבוגרים כאחד.

גורמים ותסמינים
שפעת נגרמת מנגיפים מסוג אינפלואנזה B, A ו- C. נגיפים אלה הינם בעלי שרידות אווירית טובה יחסית ומכאן קלות ההדבקה, במיוחד בחורף כאשר במקומות סגורים דוגמת משרדים, כיתות בתי ספר וקניונים רמת האוורור נמוכה. דרך שיעול, עיטוש או מגע ישיר, הנגיף נישא ומוצא את דרכו במהרה אל דרכי הנשימה של הנדבק. הוא מגיע בקלות אל הרקמה הרירית של מערכת הנשימה שם הוא חודר אל תוך גרעיני התאים ומנצל את מנגנוניהם בכדי להתרבות ולזרות הרס.
ביטוייה של המחלה מופיעים לרוב בין יום אחד לארבעה ימים מרגע ההדבקה וכוללים חום, חולשה, כאבי שרירים, כאב גרון, כאב ראש, נזלת ושיעול. ברוב המכריע של המקרים המחלה תחלוף לאחר שבוע ללא סיבוכים.

הטיפול הרפואי המקובל בשפעת
טרם הוכח טיפול שמרני אקוטי יעיל בשפעת וכיום הטיפול הרפואי המקובל נשען על מתן חיסונים במטרה למנוע את התפרצות המחלה. אופיו של הנגיף מוביל להשתנות מהירה ומתמדת כך ששיטה זו שרויה במחלוקת, כיוון שלא ניתן לדעת מה תהיה תרומתו של החיסון למול השתנותו של הנגיף. על אף זאת, קיימת המלצה בישראל למתן חיסון לקשישים, ילדים ובעלי תפקוד חיסוני לקוי. בנוסף למתן חיסונים כמניעה, מקובל השימוש הסימפטומטי במהלך המחלה בתרופות להורדת חום והפחתת כאבים, לצד תרופות להפחתת גודש ליחתי והקלה בשיעול.


הטיפול הצמחי בשפעת
השימוש בצמחי מרפא למניעה ולטיפול במחלות זיהומיות גילו כגיל האנושות. הטיפול הצמחי בזיהומים נגיפיים דוגמת מחלות החורף השכיחות בכלל והשפעת בפרט, נחלק למספר קטגוריות עיקריות; צמחים מעוררי חיסון המיועדים למניעת הידבקות והתפתחות של זיהומים, צמחים נוגדי זיהום אנטי-ויראליים ואנטי-בקטריאליים המיועדים לטיפול באדם הסובל מזיהום פעיל עם תסמיני מחלה מובהקים, צמחים מייזעים להורדת חום, צמחים מוקוסטטיים להפחתת גודש ליחתי וצמחים מכייחים לטיפול בשיעול.

קיים בידינו תיעוד אותנטי המגיע ממסורות רפואיות שונות והמספק מידע אמין ואיכותי באשר ליישום של צמחי מרפא לטיפול בזיהומים שונים. המחקר המודרני מאשש במקרים רבים את הידע המסורתי ובו-זמנית מאפשר דיוק יתר בהתוויות ובאופני היישום הקליני.

צמחים ספציפיים למניעה ולטיפול בשפעת
בין הצמחים המתונים יותר, המיועדים בעיקר למניעה, ניתן למצוא את האסטרגלוס, האטרקטילודס והסמבוק השחור. העזים יותר בהשפעתם, אשר מיועדים בעיקר לטיפול בזיהום פעיל אם כי ניתנים אף למניעה במינון נמוך, כוללים צמחים דוגמת האכינצאה (קיפודנית), האיסטיס והאנדרוגרפיס.


קדד קרומי (Astragalus membranaceus)
מבין הצמחים המקובלים ביותר ברפואה הסינית המסורתית ונמצא בשימוש אלפי שנים. מתקתק וחמים באיכותו, ומשמש בין השאר לטיפול בנטייה לזיהומים חוזרים. על פי הידוע ברפואת הצמחים המודרנית מרכיביו הפעילים של הצמח, ביניהם פלבנואידים ותרכובות פוליסכרידיות, מקנים לו השפעה מעוררת חיסון ולכן הוא ניתן כטיפול מונע למחלות חורף.

נגישות

הטופס נשלח בהצלחה!

×