שם בוטני: Humulus lupulus שם לועזי: Hops שם סיני: Pi Jiu Hua שם עברי: כשותנית / כשות משפחה: קנביים
רקע כללי
הכשותנית נפוצה באזורים בעלי אקלים ממוזג באסיה, במרכז אירופה ובאמריקה הצפונית. עיקר הגידול כיום הוא לתעשיית הבירה בגרמניה, בריטניה ומזרח אירופה.
כאמור הכשותנית ממלאת תפקיד חשוב בהפקת בירה, כאשר היא מעניקה לה ארומה ייחודית ומרירות מיוחדת. התרכובת הכימית של הכשותנית מסייעת בשימור הטריות ובייצוב הבירה. עם השנים עברה הכשותנית השבחות והכלאות וכיום ישנם עשרות תתי זנים ייחודים לארומה ולמרירות. אגב על הארומה משפיעה כמובן גם כמות והרכב השמן האתרי המצויה בצמח.
ברפואת הצמחים המודרנית משתמשים בחלקים הנקביים של הכשותנית (אגב גם לייצור הבירה משתמשים אך ורק בתפרחת הנקבית) והצמח משמש בעיקר לתסמיני חוסר שקט, להרגעה, הפחתת רמות סטרס ושינה טובה.
פעילות ידועה בספרות המקצועית:
Sedative – מרגיע, מפחית פעילות יתר של מערכת העצבים, היפראקטיביות, נוגד היסטריה, נוגד טראומה
תמצית נוזלית: 1:3, 60% אלכוהול, 5-10 מ"ל ביום או בשעת הצורך.
תמצית יבשה: 2% פלבנואידים 200-600 מ"ג ביום או בשעת הצורך.
אבקה סינית 5:1: 1-2 גרם ביום.
חליטה: 2-10 גרם ביום.
כחלק מפורמולה: 30%-25%.
*המידע מתבסס על ספרות מקצועית ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי. התכנים נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. פעילות הצמח אינה מהווה התוויה רפואית ו/או תחליף לכל טיפול רפואי/תרופתי אחר. בכל שאלה רפואית יש להיוועץ ברופא המטפל.