שם בוטני: Camellia sinensis
שם לועזי: Green tea
שם סיני: Lu cha
שם עברי: תה ירוק
משפחה: תאיים

רקע כללי:

פעילות ידועה בספרות המקצועית:

רכיבים פעילים בצמח:

תרכובות פוליפנוליות, כגון פלבנולים, פלבונואידים, חומצות פנוליות וטאנינים, המהוות כ 30% ממשקל העלה היבש.
הרכיבים הפוליפנולים שמהווים כ 30% ממשקלו היבש של עלי התה נחלקים ל-4 קטכינים עיקריים: ECG, EC, EGC ו-EGCG, כאשר האחרון הינו הקטכין העיקרי, המהווה 48% מסך כל הפוליפנולים. לפוליפנולים אלו יש פעילות נוגדת חמצון – הם מקטינים את הנזק החמצוני, הנובע מהיווצרותם של רדיקלים חופשיים בגוף. הרדיקלים החופשיים פוגעים ב DNA, בליפידים ובחלבונים. כתוצאה מנזקים אלו מתפתחות מחלות לב, סרטן ומחלות ניווניות של מערכת העצבים, כמו אלצהיימר. פוליפנולים גם מפחיתים מצבי דלקת, משפרים זרימת דם ומגינים מפני מחלות לב וכלי דם, וכן מפחיתים סיכון לתהליכים סרטניים.

הפוליפנולים (קטכינים) העיקריים:

EGCG מהווה 50%-80% מכלל הקטכינים. הוא נוגד חמצון חזק ביותר ופעילותו חזקה מזו של ויטמין E וויטמין C פי כמה וכמה. ספל אחד של תה ירוק איכותי (מאצ'ה יפאני) מכיל בין 300 ל 400 מ"ג של פוליפנולים.

אינטראקציות, רעילות, תופעות לוואי, אזהרות והתוויות נגד:

בטיחות שימוש בהריון, הנקה וילדים:

איכויות:

אנרגטיקה מסורתית:

חלקי הצמח בשימוש:

אופני נטילה ומינונים:

מחקרים:

*המידע מתבסס על ספרות מקצועית ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי. התכנים נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. פעילות הצמח אינה מהווה התוויה רפואית ו/או תחליף לכל טיפול רפואי/תרופתי אחר. בכל שאלה רפואית יש להיוועץ ברופא המטפל.

נגישות
עגלת קניות0
אין מוצרים בסל
המשך לקנות
0

הטופס נשלח בהצלחה!