שם בוטני: Laminaria digitata / japonica שם לועזי: Kelp שם סיני: Kun bu שם יפאני: Kombu שם עברי: אצת למינריה משפחה: אצות
רקע כללי:
אצת למינריה נפוצה מאוד במטבח האסיאתי, היא גדלה באוקיינוסים ומהווה מקור עשיר ליוד ונתרן. מהאצות מפיקים את מינרל היוד הנחוץ לוויסות ותמיכה בבלוטת התריס במצבי תת פעילות (היפותירואיד), לוויסות קצב חילוף החומרים (מטבוליזם) בעיקר של שומנים, להתפתחות מע' העצבים (בעיקר אצל העובר).
עוד ידוע שהאצות עשירות בנוטריאנטיים רבים ועל כן עוזרות באופן טבעי לניקוי רעלים (מסייע בהגנה מפני קרינה וסופח מתכות), לצמיחת השיער והציפורניים, למניעת אנמיה ועוד.
הידעת שעד לפני מס' שנים השתמשו בסין העממית בבתי חולים ממשלתיים באצות להפלת עוברים!
תמצית יבשה: (1% Iodine) 30-120 מ"ג בחלוקה יומית (שווה ערך ל 150-600 מק"ג יוד טבעי).
אבקה סינית 5:1: 300-500 מ"ג ביום.
בישול: 6-15 גרם ביום.
כחלק מפורמולה בנוזל: 25%-30%.
*מומלץ להעלות את המינון בהדרגה. ולבצע בדיקות דם לתפקוד בלוטת התריס אחת ל 3 חודשים.
מחקרים:
במחקרים שנערכו בבני אדם ובבעלי חיים, נמצא כי המרכיב Algin יכול לסייע במניעת ספיחת חומרים רדיואקטיביים הנמצאים במזון על ידי רקמה חיה – כולל סטרונציום-90, בריום, כספית, אבץ, בדיל, קדמיום ומנגן. סטרונציום-90 מסוכן לגוף בשל האפיניות הגבוהה שיש לו כלפי סידן, כך שהוא נוטה להצטבר ברכיבי מזון העשירים בסידן (מוצרי חלב, ירקות ירוקים עליים וכו'). סידן מזוהם ביסוד זה עלול להגיע למח העצם. אצות הקלפ חוסמות מנגנון זה על ידי מניעת הספיגה של הסטרונציום-90 לגוף. הן יוצרות מלחים בלתי מסיסים על ידי הסרת יוני המתכות הכבדות ממולקולות הסידן. מלחים אלו אינם מסוכנים לגוף, ומופרשים באמצעות השתן והצואה.
*המידע מתבסס על ספרות מקצועית ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי. התכנים נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה. פעילות הצמח אינה מהווה התוויה רפואית ו/או תחליף לכל טיפול רפואי/תרופתי אחר. בכל שאלה רפואית יש להיוועץ ברופא המטפל.