טחורים

טחורים 150 150 Medical Herbs

למרות שרבים טועים לחשוב כי הטחורים נמנים עם בעיות מערכת העיכול, הרי שהם מוגדרים רפואית כבעיה של מערכת הדם הוורידית. מדובר בוורידים גדושים, תפוחים ומודלקים המסבים לבעליהם טרדה גדולה, לעתים עד כדי פגיעה חמורה באיכות החיים ובתפקוד היומיומי. הטיפול הצמחי המקובל בטחורים משלב טיפול פנימי לשם שיפור בזרימת הדם הוורידית, לצד יישום חיצוני המתמקד בחיזוק דפנות הוורידים וכיווץ הטחורים עד להחלמה מלאה.

גורמים ותסמינים
הסיבה הישירה להיווצרות טחורים היא ליקוי בחזרת הדם הוורידי. קיימים גורמים שונים הנחשבים כתורמים להתהוות הבעיה; הראשון הוא לחץ תוך בטני מוגבר המקשה על חזרת הדם הוורידית. הגורם השכיח ביותר ללחץ תוך בטני מוגבר הוא היריון ולידה, תקופה שבמהלכה מתפתחים טחורים אצל נשים רבות. גם עצירות כרונית גורמת ללחץ תוך בטני מוגבר. בנוסף, החזר הדם הוורידי כלפי מעלה תלוי באופן מכריע בתנועה; הוא תלוי בפעולת הסחיטה של שרירי הגפיים התחתונות אשר התכווצותם גורמת לדחיפת הדם הוורידי כלפי מעלה. לפיכך, חוסר פעילות גופנית מספקת מהווה גורם משמעותי להיווצרות של טחורים. גורם רקע נוסף להיווצרות של טחורים הוא נטייה אישית מולדת או נרכשת לחולשת מערכת הדם הוורידית, המקבלת משנה תוקף כאשר מתווסף אחד מן הגורמים הנזכרים.

הטיפול הרפואי המקובל בטחורים
הטיפול השמרני בטחורים כולל שימוש בחומרים מרככים המקלים על עצירות, כמו גם אמבטיות ישיבה חמימות. הטיפול המקומי השכיח כולל משחות או פתילות משככות כאבים. כאשר הטיפול התרופתי השמרני אינו צולח יוצע טיפול התערבותי הכולל מספר אמצעים; ראשית, הזרקת חומר לוורידים המדממים הגורם להם להיחסם וליצור רקמה צלקתית (הליך המכונה סקלרותרפיה). טחורים פנימיים גדולים שאינם מגיבים לסקלרותרפיה, נקשרים בהליך הקרוי קשירת גומיות- הקשירה גורמת לטחורים להתנוון ולנשור ללא כאבים. קיימת גם אפשרות לטפל בטחורים בעזרת קרני לייזר, באור תת אדום, או בזרם חשמלי. במידה וגם טיפולים אלה לא צלחו, נותרת החלופה של כריתת הטחורים בניתוח כירורגי. הטיפול השמרני המקובל אינו פונה למקורות הליקוי, אלא מתמקד בהקלה בתסמינים.

הטיפול הצמחי בטחורים
הטיפול הצמחי בטחורים משלב טיפול פנימי לשם שיפור בזרימת הדם הוורידית לצד יישום חיצוני המתמקד בחיזוק דפנות הוורידים וכיווץ הטחורים עד להחלמה מלאה. הטיפול הצמחי נועד להביא להחלמת הטחורים, אך למרות יעילותו הרבה אין הוא אמור להוות תחליף לשינויים באורח החיים ובתזונה החיוניים לצורך החלמה. אחד התכשירים הצמחיים המקובלים ביותר בשימוש בנושא הנו משחת הממליס. עם זאת, משחת הממליס רגילה מכילה ריכוז נמוך למדי של רכיבים פעילים ולכן יעילותה הקלינית נמוכה בהתאם. אנו מציעים משחה מרוכזת ויעילה ביותר, הכוללת רכיבים נוספים מלבד ההממליס דוגמת שמן עץ הברוש, מור ולבונה. פעולתם המשולבת של צמחים, שמנים ושרפים אלה גורמת לכיווץ הטחורים ולהחלמתם במהירות וביעילות, וכן להשפעה נוגדת דלקת ומאלחשת למניעת כאב מקומי ולהקלה בהתנהלות היומיומית.

צמחים ספציפיים לטיפול בטחורים
על הטיפול הצמחי המקיף בטחורים להתייחס הן ליישום החיצוני הממוקד והן לטיפול הפנימי הפונה אל מקורות הליקוי. הטיפול עשוי לכלול, לצד הדרכה ביחס לאורח חיים בריא ומיטיב, צמחים המחזקים את דפנות הוורידים ומשפרים את החזר הדם הוורידי, צמחים מאלחשים ומחטאים מקומיים ובמקרה הצורך אף צמחים מצמתים ועוצרי דימום.

הממליס (Hamamelis virginiana)
תכונתה הרפואית הבולטת ביותר של קליפת גזע עץ ההממליס הנה יכולת הצימות הגבוהה שלה, זאת הודות לתכולה גבוהה של טאנינים המקרישים חלבונים ברקמות ריריות ופגועות, מקנים טונוס לדפנות הוורידים, מעכבים תהליכים דלקתיים ויוצרים שכבת מגן בלתי חדירה כלפי מיקרואורגניזמים מזהמים ורעלנים רבים. מנגנון פעולה זה הופך את ההממליס לאחד מצמחי הבחירה לטיפול חיצוני בטחורים ופיסורה.

אלת המסטיק (Pistacia lentiscus)
זהו שיח ירוק-עד בן למשפחת האלתיים שגובהו מגיע עד לשלושה מטרים. הוא נפוץ באזור אגן הים התיכון לאורך החוף ולמרגלות ההרים. השרף הריחני של אלת המסטיק היה מקובל ללעיסה בימים עברו ומכאן שמו. השרף ידוע כבר מימי מצרים הקדומה שם השתמשו בו לקטורת ולחניטה. למטרות רפואה ניתן לעשות שימוש בשרף או בעלים.

ברוש מצוי (Cupressus sempervirens)
מוצאו של הברוש המצוי באזור הים התיכון, והוא המין היחידי הגדל בר בישראל. ברפואת הצמחים המודרנית הוא משמש בעיקר כצמח מצמת (אסטרינג'נט) המשמש לעצירת דימומים וטיפול פנימי וחיצוני בטחורים.

נגישות
עגלת קניות0
אין מוצרים בסל
המשך לקנות
0

הטופס נשלח בהצלחה!