רעלים סביבתיים

 

אוכלוסיית העולם המודרני מתמודדת כיום עם הרבה יותר אתגרים ממה שהתמודדו בעבר. רובנו חיים כיום בסביבה תעשייתית שופעת מזהמים כימיים, בים, באוויר וביבשה. זיהום ורעילות סביבתית אשר משפיעה עלינו באופן יום יומי, לאט לאט, בשקט בשקט. תוסיפו לזה את הרעילות המנטלית שאנו חווים במדינתנו הרגועה והנה לכם מתכון רע מאוד אשר גורם לצרות ולמחלות רבות.
כולנו כאמור נחשפים לתערובת של תרכובות כימיות מדי יום, החל מרעלים ביתיים כגון חומרי ניקוי, מוצרי היגיינה ובשמים דרך זיהום האוויר הסביבתי וכלה בחשיפה לחומרים רעילים דרך המזון והמים. תרכובות מתכתיות רבות המשמשות בתעשייה חודרות אלינו לגוף יחד עם חומרי ההדברה מהפירות והירקות (ישראל מס' 1 בהדברת פירות וירקות בעולם!), הורמונים המצויים במוצרי החלב, חומרי שימור במוצרי הבשר ועוד, כל אלו גורמים להרעלת הגוף וכיום אנו יודעים שיש לזה השלכות בריאותיות חמורות.

אם נסקור את המזון שנמכר במרכולים אין מה להתפלא שהוא משמש כמקור העיקרי להכנסת הרעלים לגופנו. הנזקים שתעשיית המזון המעובד עשתה היא לא רק הכנסת רעלים לגופנו אלא היא הגדילה לעשות והסירה מהתזונה חומרים מזינים (וויטמינים, מינרלים, אנטאוקסידנטים ועוד) שאנו כל כך צריכים כדי להגן על עצמנו מאותם הרעלים. אז מה הפלא שכיום הנתונים מראים את האחוז הגבוה ביותר של מחלות כרוניות בכל קבוצת גיל אי פעם בהיסטוריה האנושית!

עד גיל 40 בערך, הגוף שלנו מסוגל לטפל ו/או להסתגל לרעלים, יש מי שיותר ויש מי שפחות, אבל הבעיה העיקרית היא שגם אם רוב הרעלים יצאו תוך מספר ימים או שבועות עדיין יש סוג רעלים כגון מתכות כבדות שלחלקם ייקח חודשים, שנים ואף עשרות שנים לצאת מהגוף וחלקם יישארו בגוף לעולם. חשוב לדעת שחלק מהרעלים נמצאו גם כגורמי נזק ל DNA שלנו. אז מה שלמעשה קורה, למרות שהרעלים המצטברים לא מראים בשלבים המוקדמים סימפטומים יוצאי דופן מלבד חולשה ועייפות כרונית – הנזק מצטבר לו ולבסוף מאביס על תאי הגוף ונתקע ברקמות השומן בעיקר! וככול שהעומס הביולוגי הולך ומצטבר (וכזכור עד גיל 40 אתה פחות או יותר עוד יכול להתמודד עם זה), פתאום הכל מתפוצץ, בעיות מוזרות מתחילות לצוץ ואתה לא מבין מה נפל עליך ביום בהיר אחד. אם כך למה לחכות לתסמינים, למה לחכות למחלה? תעצרו את החשיפה לרעלים כבר עכשיו.

רעלים סביבתיים – 4 תמרורי אזהרה

איזה בדיקות ניתן לעשות

לספק בדיקה ספציפית עבור כל רעלן סביבתי (למרות שטכנולוגיה כבר קיימת ואגב זה רעיון ממש טוב כי כך ארגוני הבריאות יוכלו לנקוט בעמדות מניעה וכו') לכל אדם מן השורה יהיה קצת קשה ויקר מאוד לביצוע במיוחד במסגרת קופ"ח האישית.
בכל אופן מי שרוצה ויכול להרשות לעצמו ניתן לעשות במעבדות פרטיות בארץ ובחו"ל, כגון בדיקות שתן, בדיקות צואה, בדיקות רוק, בדיקת שיער, בדיקת רקמות ועוד – מומלץ להיוועץ במטפל מוסמך לקבלת המלצות בנושא.

במאמר הזה אמליץ על בדיקה אחת פשוטה שנותנת אינדיקציה מעולה למצב הרעילות (אצל 90% מהאוכלוסייה) וניתן לקבלה בחינם דרך רופא המשפחה בקופ"ח. הבדיקה היא בדיקת דם פשוטה לאנזים שנקרא GGT.
(Gama Glutamyl Transpeptidase (GGT אנזים זה נבדק בדרך כלל בבדיקת פאנל כבד ונצרך כדי לקבוע האם לאדם יש בעיות בכבד ובדרכי המרה כגון הפטיטיס, חסימות בדרכי המרה וכדומה. לא הרבה יודעים שכאשר הכבד גדוש ועמוס ברעלים עלייה ברמות האנזים בדם תתרחש גם ביתר רקמות הגוף.
מה תפקידו של GGT בכבד? למעשה הוא ממחזר גלוטתיון. מסלול הגלוטתיון הוא הדרך העיקרית שלנו להגנה מפני הרעלנים הסביבתיים. הגלוטתיון הוא אחד מנוגדי החמצון העיקריים (המיוצרים בתאי הגוף) שמנטרלים רדיקלים חופשיים, לגלוטתיון תפקיד בהתקדמות מחזור חיי התא, הוא מווסת שינויים בחלבוני הגרעין לאתחל את התמיינות תאים ואחד האחראים לסינתזה ותיקון ה DNA. למעשה כל רעלן סביבתי מגביר את הנזק החמצוני בתאים והגברת GGT מגבירה את היכולת של הגוף לייצר ולמחזר יותר גלוטתיון ובכך להיות הרבה יותר אפקטיבי במלחמת נטרול הרעלים (אנטי אוקסידנטיות). אז אם אני רוצה להעריך את עומס הרעילות של המטופלים שלי ואת התגובה לפרוטוקול הטיפולי שאתן להם חשוב לעקוב אחר ה GGT ואם תלכו בכיוון הנכון האנזים ירד ואיתו גם הרעלים, וכמובן שהפידבק של המטופלים הכי חשוב ואכן הם מדווחים על הרגשה פיזית ומנטלית טובה יותר.

אגב יש מספר מאכלים, צמחי מרפא ותוספי תזונה שנמצאו כמגבירים באופן טבעי את יכולת הגוף לייצר יותר גלוטתיון אך מידע זה שמור לסטודנטים היקרים שלנו – אם אתם רוצים להיות הרופאים של הדור הבא הצטרפו אלינו ללימודי נטורופתיה ו/או הרבליסט קליני !

 

בברכת בריאות איתנה – אמיר לוי, נטורופת והרבליסט קליני, מומחה לבריאות טבעית

נגישות
עגלת קניות0
אין מוצרים בסל
המשך לקנות
0

הטופס נשלח בהצלחה!