איזה מלח הכי בריא לגוף האדם

נתחיל מהסוף ברור שלא מלח השולחן – הנתרן כלוריד, המתועש, המולבן בכלור, מכיל חומרי התגיישות ולמעשה לא תורם לגופנו מינרליים איכותיים כלל וכלל. יחד עם זאת נתרן נחשב לאחד היסודות הכי חשובים לגופנו ולא נכון יהיה להימנע מצריכתו.

אז מה כן כדאי?

מלחים טבעיים מהרי מלח, כגון מלח הימלאיה (פקיסטן) ומלח סלעים (ארה"ב) ומלחי ים כגון מלח ים אטלנטי, מלח אנגלי, מלח סלטיק ועוד. שלא כמו מלח שולחן מתועש, מלחי ההרים הטבעיים נאספים ומשווקים לציבור כמות שהם ללא שום התערבות כימיקלית. כמוהם גם מלחי הים שנאספים לאחר יבוש ואידוי טבעי בשמש ובכך שומרים על תכולה טבעית של מינרלים וכן על טעם ייחודי, מה שהופך אותם לבחירה פופולרית בקרב מטפלים טבעיים, תזונאים, שפים ושוחרי בריאות.

הבחירה של המרכז לרפואה טבעית – מלח ים סלטיק קלטי

כל אחד מהמלחים הטבעיים שהוזכרו בפסקה מעלה טוב ועדיף על פני המלח השולחני המתועש הנמכר במרכולים. במאמר זה נדון על הבחירה שלנו במרכז לרפואה טבעית – מלח סלטיק הנקרא גם מלח ים קלטי. מלח סלטיק ידוע גם בשם sel gris או מלח אפור, ולא להיבהל הגוון האפרפר מעיד חזותית על היותו טבעי לחלוטין.
למלח הנ"ל יש היסטוריה של למעלה מ 4000 שנים! ניתן לייחס את שורשיו לעם הקלטי (קלטים בריטונים) עם עתיק שחי באי בריטניה עוד מתקופת עידן הברזל ועד לתקופת האימפריה הרומית. ואם בהיסטוריה עסקינן, לאחר הכיבוש האנגלו-סקסוני הפך האי הבריטי לבריטניה של היום ואת רוב הבריטונים לאנגלים. עדויות לשימוש במלח הקלטי מתוארך לאלף השני לפנה"ס, קהילות עתיקות אלו אספו מלח בשיטות מסורתיות ולמעשה האיסוף נמשך בצורתו הטבעית עד היום בחופי צרפת ובריטניה.

10 היתרונות העיקריים של המלח הקלטי

  1. המלח הקלטי עשיר ב 92 מינרליים טבעיים אשר תורמים לנו מלחים לתפקוד תקין של כל תא ותא בגוף האדם. שימוש קבוע במלח הקלטי הינה שיטה פשוטה וטעימה להזנת הגוף בחומרים חיוניים.

  2. המלח הקלטי עשיר במיוחד באלקטרוליטיים – חומרים המכילים יונים חופשיים ופועלים כמדיום מוליכי חשמל אשר נחוצים להולכה העצבית וכן לתפקוד הלב.

  3. המלח הקלטי עשיר במינרלים בצורת מינרליים קולואידים – תרכובות מינרליים שונות הנוצרות באופן טבעי על ידי התגבשות לתצורה קולואידית ובכך הספיגה של המינרליים הופכת אותם ממינרליים אנאורגניים – תצורה שאיננה נספגת היטב בגוף, למינרלים אורגניים – תצורה טבעית אשר נספגת היטב בגוף.

  4. המלח הקלטי מגיע מהים ולכן עשיר במיוחד באופן טבעי במינרל יוד, מינרל חשוב מאוד בעולם המערבי. יש כיום מחקרים רבים ועדויות חזקות שפלואוריד וכלור (אשר מוספים למים באופן מלאכותי) מפריעים לספיגת היוד (אגב פלואוריד וכלור הם מאותה משפחה בטבלה המחזורית – משפחת ההלוגנים, אך הם בעלי מולקולות קטנות יותר מהיוד ובכך מתחרים ולצערנו גם מנצחים את היוד במלחמה על אתרי קשירה בתאי הגוף). ולכן מלח קלטי אשר עשיר ביוד יפחית את ספיגתם בגופנו ומנגד יגביר את רמות היוד. בנוסף להנ"ל, המלצתנו במרכז לרפואה טבעית שכדאי להימנע עד כמה שניתן מהפלואוריד והכלור האנאורגניים שמקושרים למחלות רבות ונמצאים בכמויות אדירות במשחות השיניים, במי פה, בבריכות השחייה, במקוואות, במקלחות ובמי ברז לא מטוהרים.

  5. המלח הקלטי מכיל גם את המינרל מגנזיום שנספג היטב כיוון שהוא מגיע בצורתו כאלקטרוליט – יון חופשי. המגנזיום אחד המינרלים החשובים ביותר בגוף האדם אחראי בין היתר להולכה החשמלית ולכיווץ שריר הלב וכן להפחתת מתח והשריית רוגע כללי שכן הוא משתתף בבניית הורמונלי האדרנל. אגב, מחקרים רבי משתתפים שנערכו במקומות רבים בעולם הראו יחס ישיר בין ריכוז המגנזיום בגוף האדם ואחוזי תמותה ממחלות לב. נמצא שככל שיש יותר מגנזיום טבעי יש פחות תמותה ממחלות לב וכלי הדם.

  6. המלח הקלטי מכיל אשלגן בכמות גבוהה וכן הבנתם נכון גם הוא מגיע בצורת יון חופשי. האשלגן מצוי ברובו בנוזל התוך תאי, לעומת הנתרן הנמצא בנוזל הבין תאי, שניהם יחד פועלים לאיזון משק הנוזלים בגוף (משאבת אשלגן-נתרן בתאים), רמה נמוכה של אשלגן בתזונה מקושרת למצבי הידרציה (התייבשות) וכן לצבירת נוזלים כגון בצקות ויתר לחץ דם. מלח ים סלטיק מעשיר את גופנו באשלגן טבעי ומפחית את הסיכונים הנ"ל.

  7. מלח ים קלטי מסייע בצריכת נתרן מופחתת – מלח קלטי אכן מכיל נתרן אך בכמות של 85%, לעומת מלח הימלאיה המכיל 98% נתרן. למעשה הרכב המינרלים הייחודי שלו מאפשר לגופנו להסתפק בפחות נתרן מהרגיל, שכן הוא עשיר כאמור במלחים אחרים כגון אשלגן. הטעם החדשני יסייע לכם להשתמש בפחות מלח בארוחות.

  8. מלח קלטי מספק אלטרנטיבה בריאה יותר להחזרת מלחים שאבדו בזיעה ובמצבי שלשול והקאות וכמובן זול ופרקטי יותר מהכנה או קניית משקאות ספורט איזוטוניים מעובדים.

  9. מלח קלטי מעניק תמיכה בבריאות מערכת העיכול – שפע המינרלים מסייעים בייצור אנזימי עיכול – מרכיב אינטגרלי לפירוק וספיגה יעילה של המזון. זה לא רק מבטיח ספיגה טובה יותר אלא גם תורם לתהליך עיכול תקין יותר ועשוי להקל על נפיחות ואי נוחות בטנית.

  10. מאזן חומצה – בסיס: מלח קלטי בעל (pH 8.42) בסיסי ובעולם שבו התזונה המודרנית – מערבית נוטה לכיוון החומציות, המלח הקלטי הופך לבעל ברית מכריע על ידי קידום סביבה בסיסית יותר. איזון pH עדין לטובת הבסיס חיוני לתפקודי גוף שונים, החל מרמות אנרגיה ומערכת חיסונית חזקה וכלה במניעת מחלות שפע מערביות.

כיצד להשתמש במלח ים קלטי

כעת, לאחר שחקרנו את ההיסטוריה ואת היתרונות הבריאותיים של המלח הקלטי, בואו נעמיק כיצד נכון להשתמש במלח ים הקלטי בתזונה היומיומית שלכם.

לסיום – למרות שמלח סלטיק הינו חלופה בריאה יותר למלח שולחן רגיל, הוא עדיין מכיל נתרן. וכמויות גבוהות מידי ממנו יכולות להיות בעייתיות עבור מי שסובל מלחץ דם גבוה ומחלות כליה כרוניות. ההמלצה במצבים אלו היא לא לעבור צריכה של 5 גרם מלח קלטי ליום למבוגר ועדיף לקבל יעוץ אישי ממטפל בריאות טבעי.

כתיבה ועריכה – אמיר לוי, נטורופת והרבליסט קליני, מומחה לבריאות טבעית

נגישות
עגלת קניות0
אין מוצרים בסל
המשך לקנות
0

הטופס נשלח בהצלחה!